Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Білорусь взаємно висилали військових аташе – видання


Білорусь і Україна місяць тому «обмінялися» взаємною висилкою військових аташе, повідомляє сайт DT.UA видання «Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на власні джерела в Кабінеті Міністрів.

За цим повідомленням, Білорусь тоді вислала двох співробітників посольства України в Білорусі – аташе з питань оборони і військового аташе, а Україна у відповідь вислала військового аташе Білорусі.

Видання наводить версію, що дії Мінська могли стати реакцією на відповідь української сторони на квітневу публічну заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про «вошивість» українського керівництва. Офіційно Україна на це не реагувала, але, за даними джерел DT.UA, в травні Прем’єр-міністр Микола Азаров під час візиту до Мінська передав українську відповідь, суть якої не відома, але яка могла викликати негативну реакцію у владі Білорусі.

На факті вислання військових дипломатів не акцентували увагу ні білоруська, ні українська сторони, додає видання.

А агентство «Інтерфакс-Україна» наводить і слова директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина, що Міністерство закордонних справ не коментуватиме цю інформацію.
XS
SM
MD
LG