Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився звільнити Іващенка на підписку про невиїзд


Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони України Валерія Іващенка про зміну йому запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд. Відповідну ухвалу сьогодні оголосив головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк.

Як ідеться в документі, суд визнав безпідставними наведені адвокатами аргументи для зміни підсудному запобіжного заходу, тому клопотання не підлягає задоволенню.

Водночас своєю ухвалою суд зобов’язав Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Києві та Київській області здійснити необхідне медичне обстеження Валерія Іващенка і поклав контроль за його виконанням на прокуратуру столиці.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 25 липня.

12 липня адвокати Іващенка, який вже майже 11 місяців перебуває у СІЗО, вкотре просили суд звільнити його з-під арешту через різке погіршення стану здоров’я і неможливість лікуватися в умовах слідчого ізолятора. Прокурори виступили проти задоволення цього клопотання.

Кримінальну справу проти Іващенка порушили у серпні 2010 року. Його звинувачують у тому, що він у листопаді 2009 року підписав план санації «Феодосійського судомеханічного заводу», який передбачав реалізацію частки заводського майна, зокрема кількох будівель, бомбосховища та причалів. Валерій Іващенко своєї провини не визнає.
XS
SM
MD
LG