Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль сподівається, що Україна не визнає палестинську державу


Ізраїль сподівається, що Україна не визнає Палестину як державу на сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у вересні. Про це в інтерв’ю виданню «День» сказала посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман.

«Ми дуже сподіваємося, що, з огляду на наші дуже гарні двосторонні відносини, Україна, яка останнім часом дуже збалансовано підходила до цього питання, надалі також буде дотримуватися збалансованого підходу і не підтримає однобічну акцію в ООН», – повідомила вона.

Посол також зазначила, що ініціатива щодо можливого визнання держави Палестини деструктивно вплине на мирний процес у палестино-ізраїльських відносинах.

Калай-Клайтман додала, що Генасамблея ООН не має юридичних повноважень для визнання цієї держави – таке рішення може ухвалити Рада безпеки ООН. Таким чином, користі від рішення Генасамблеї, на думку посла, не буде, але нашкодити воно може.

У травні президент Палестини Махмуд Аббас закликав Генеральну асамблею ООН визнати Палестину як державу на сесії у вересні, оскільки, на його думку, переговори з Ізраїлем не наближають країну до здобуття своєї державності.
XS
SM
MD
LG