Доступність посилання

ТОП новини

Оздоровчі заклади закриватимуть за порушення санітарного режиму – міністр


Оздоровчі заклади, де виявлять грубі порушення санітарної гігієни, закриватимуть без попередження. Про це міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко повідомив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України.

«В понеділок ми дали вказівку, щоб в усіх регіонах, де є оздоровчі бази,в тому числі санаторії, турбази, дитячі оздоровчі центри, посиленими групами виїжджали співробітники санітарних станцій і перевіряли усе. І сьогодні у мене до них одне побажання: нікого не жаліти і думати лише про дітей, адже вони приїхали на оздоровлення. Якщо виявлять грубі порушення, ми не будемо давати час виправити ситуацію, ми одразу вживатимемо заходів щодо закриття таких закладів», – наголосив міністр.

Щодо ситуації з харчовим отруєнням дітей з оздоровчої бази «Альбатрос» поблизу Севастополя, міністр охорони здоров’я заявив, що винних покарають.

«Прокуратура повинна розслідувати і вжити необхідних заходів впливу. Пора, м’яко кажучи, використовувати владу», – додав міністр охорони здоров’я.

Олександр Аніщенко також повідомив, що Міністерство охорони здоров’я має намір звільнити головного санітарного лікаря Севастополя Володимира Тарасова через ситуацію з харчовим отруєнням.
XS
SM
MD
LG