Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині – кадрові ротації через неналежні умови для засуджених


Начальник Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Дніпропетровській області Анатолій Бабець звільнений із посади. Про це Радіо Свобода повідомив радник начальника Державної пенітенціарної служби України Ігор Андрушко.

За словами Ігоря Андрушка, рішення про звільнення ухвалене за результатами колегії відомства. Як запевнив радник начальника Державної пенітенціарної служби України, звільнення Бабця не пов’язане з останніми подіями у дніпропетровській колонії №89, адже перевірка довела, що «усі дії там були законними».

«До керівництва дніпропетровського управління ще у січні цього року висунули чимало претензій, зокрема, щодо підвищення смертності, захворюваності на туберкульоз, недостатності управлінських рішень для створення умов для засуджених, недостатньої ефективності взаємин з громадськістю тощо. Всі ці питання поставили на контроль», – зазначив в коментарі Радіо Свобода Ігор Андрушко.

12 липня правозахисники поширили інформацію про масове побиття охороною ув’язнених дніпропетровської колонії №89. Тодішній начальник управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Дніпропетровській області Анатолій Бабець спростував цю інформацію.
XS
SM
MD
LG