Доступність посилання

ТОП новини

Огризко: проросійська політика влади провалилася


Чергові обмеження на ввезення української продукції тваринного походження до Росії та інших країн Митного союзу є свідченням того, що проросійська політика чинної влади не дає результатів.

Таку думку висловив заступник голови політради «Нашої України», екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, повідомляє прес-служба партії.

На його думку, українська влада нарешті мусить чесно сказати громадянам, що вона помилилась, взявши курс на задоволення російських вимог. Наслідком цього курсу стало виникнення питань, на які навіть теперішні можновладці не готові сказати «так». Від такої політики треба рішуче відмовлятися, підкреслив колишній глава МЗС України.

Огризко вважає, що Україна має чітку альтернативу Митному союзу.

«Європейський ринок є привабливим для нас не тільки тому, що він фізично більший від російського, а й тому, що він є прогнозованим, прозорим, безпечнішим з точки зору політичних ризиків», – переконаний нашоукраїнець.

13 липня представники національних ветеринарних органів держав-членів Митного союзу (Росії, Білорусі та Казахстану) ухвалили рішення тимчасово заборонити ввезення продуктів тваринного походження більшості українських сільгосппідприємств.

14 липня помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко заявив, що українські м`ясомолочні підприємства не відповідають вимогам Митного союзу.
XS
SM
MD
LG