Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна коаліція продовжує удари по об’єктах Каддафі


Повітряні удари міжнародної коаліції вразили в ніч на неділю об’єкти на східних околицях столиці Лівії Тріполі. Лівійське державне телебачення заявило, що удари влучили і в військові, і в цивільні об’єкти. Незалежних підтверджень цього наразі немає.

Міжнародна коаліція під командуванням НАТО заявляє, що здійснює свої удари на виконання резолюції Ради безпеки ООН, щоб захистити мирних мешканців Лівії від дій урядових військ, зокрема, і шляхом руйнування військової інфраструктури влади лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі. У НАТО наголошують, що всі удари спрямовані тільки на військові цілі, і шкодують, коли помилково гинуть і цивільні люди, а не підтверджені заяви влади Каддафі про велику кількість загиблих цивільних називають пропагандою.

Сам Каддафі попереднього вечора, в суботу, вкотре заявив, що ніколи не залишить «землю своїх предків», у відповідь на все гучніші заклики міжнародної спільноти, щоб він відійшов від влади в країні.

Тим часом лівійські повстанці заявили того ж дня, що їхній наступ у східній частині країни на стратегічно важливий нафтовий порт і місто Бреґа зупинився, наткнувшись на викопані навколо міста траншеї, заповнені легкозаймистими матеріалами, що їх залишили під час відступу війська Каддафі.

Станом на пізній вечір суботи повстанці були приблизно за 4 кілометри від міста, втративши протягом п’ятниці в боях із урядовими військами і на мінних полях не менш як 12 людей убитими і 178 пораненими.
XS
SM
MD
LG