Доступність посилання

ТОП новини

Литвин за прагматизм у відносинах із Росією і проти зазіхань на цілісність


Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в України повинні бути прагматичні, взаємовигідні відносини з Росією, заявив він в інтерв’ю парламентському телеканалові «Рада», яке транслювалося в неділю.

За його словами, які цитує агентство «Інтерфакс-Україна», в Росії та України є свої інтереси, і там, де вони збігаються, треба співпрацювати. «Там, де є розбіжності, треба подивитися, як ми їх можемо подолати. А там, де у нас різні точки зору, різні підходи, різні позиції, – не треба намагатися переламати один одного, а треба просто жити і працювати», – сказав Литвин.

Українцям також варто спокійно ставитися до територіальних претензій до України, «не рефлексувати на певні заклики, бо це проба нашої реакції», заявив Голова Верховної Ради, як його цитує агентство «УНІАН».

Водночас, за його словами, «треба реагувати дуже різко, дуже серйозно, використовуючи весь арсенал, який є в Україні, і не лише дипломатичний, а й міжнародний», якщо офіційні особи інших країн висловлюють зазіхання на територіальну цілісність України.

«Я думаю, що в нас достатньо сил і можливостей для того, щоб припинити такі розмови», – додав Володимир Литвин.
XS
SM
MD
LG