Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародні сили в Афганістані почали передавати відповідальність за безпеку


Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані почали в неділю офіційно передавати відповідальність за безпеку в частинах країни армії і поліції самого Афганістану.

Формальна церемонія з цієї нагоди відбулася без попереднього оголошення, без прямої телетрансляції й без участі президента Афганістану Хаміда Карзая в провінції Баміян у центрі країни, яка є одним із найспокійніших місць в Афганістані.

Речник Міністерства внутрішніх справ Афганістану заявив, що така малопомітна церемонія не означає намагання принизити початок передачі повноважень і відповідальності.

Загалом у першій фазі цієї передачі під контроль афганських силовиків має перейти сім регіонів країни. У деяких із них існує серйозна небезпека нападів противладних повстанців.

Передача афганським силам відповідальності за безпеку в усьому Афганістані має завершитися до кінця 2014 року.

Тим часом із Афганістану в неділю надходили нові повідомлення про бойові сутички і напади.

Зокрема, повідомляють про ліквідацію в неділю 10 повстанців спільними силами міжнародних і афганських військ у провінції Нанґаргар на сході країни, про суботнє вбивство повстанцями щонайменше двох учасників весілля в провінції Баглан на північному сході Афганістану і про загибель у суботу в перестрілці британського військового під час спільного з афганцями патрулювання в провінції Гельманд на південному заході.
XS
SM
MD
LG