Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: арештували колишнього керівника News of the World


Британські засоби інформації повідомляють у неділю про арешт Ребеки Брукс, колишнього чільного керівника британського газетного підрозділу медіакорпорації Руперта Мердока, а раніше колишнього головного редактора закритого таблоїду News of the World, у зв’язку зі скандалом навколо незаконного прослуховування телефонів працівниками цього видання.

Агентства і преса посилаються на людей, наближених до Брукс. Водночас поліція повідомила лише, не називаючи імені, про арешт у цій справі «43-річної жінки», що збігається з віком Ребеки Брукс.

Напередодні поліція підтвердила арешти ще 9 людей у зв’язку зі звинуваченнями, що працівники News of the World протягом багатьох років незаконно здобували доступ до записів телефонної голосової пошти сотень чи й тисяч людей, серед яких були громадські діячі, політики, урядовці, журналісти видань-конкурентів, члени британської королівської родини чи жертви злочинів і терактів у Великій Британії, а також у США.

Брукс, яка свого часу керувала News of the World, у п’ятницю подала в відставку з нинішньої посади виконавчого директора News International, британської газетної філії компанії News Corporation медіамагната Руперта Мердока.

У вівторок вона мала постати перед комісією британського Парламенту, який зі свого боку розслідує справу.
XS
SM
MD
LG