Доступність посилання

ТОП новини

Керівник поліції Лондона йде в відставку через скандал із News of the World


Керівник поліції Лондона Пол Стівенсон оголосив у неділю про свою відставку через скандал із таблоїдом News of the World і прослуховуванням телефонів. За його словами, він не знав про таку практику, і його сумління чисте.

Стівенсона критикували за те, що він узяв на працю своїм радником колишнього керівника закритого таблоїду News of the World Ніла Волліса, якого вже допитала поліція в цій справі і, за повідомленнями, арештувала.

Поліцію також звинувачували в тому, що її працівники брали від газетярів гроші і недбайливо розслідували попередні звинувачення щодо прослуховування телефонів.

Раніше в неділю поліція повідомила про арешт уже десятої особи у зв’язку зі звинуваченнями, що працівники News of the World протягом багатьох років незаконно здобували доступ до записів телефонної голосової пошти сотень чи й тисяч людей, серед яких були громадські діячі, політики, урядовці, журналісти видань-конкурентів, члени британської королівської родини чи жертви злочинів і терактів у Великій Британії, а також у США.

Британські засоби інформації повідомляли, що йдеться про Ребеку Брукс, колишнього виконавчого директора News International, британської газетної філії компанії News Corporation медіамагната Руперта Мердока, до якої належала газета News of the World, а ще раніше головного редактора цієї газети.

Щойно в п’ятницю Брукс подала в відставку зі своєї посади у зв’язку з телефонним скандалом.
XS
SM
MD
LG