Доступність посилання

ТОП новини

Українську ракету успішно запустили з Байконура


Сьогодні з космодрому Байконур у Казахстані у рамках програми «Наземний старт» успішно стартувала українська ракета-носій «Зеніт-3SLБФ» з російським супутником «Спектр-Р». Про це Радіо Свобода повідомили в Державному конструкторському бюро «Південне», фахівці якого є розробниками ракети.

Триступенева ракета «Зеніт-3SLБФ» є модернізованою версією ракети «Зеніт-3SL», що використовується для запусків у міжнародному проекті «Морський старт» – з платформи «Одіссей» у Тихому океані.

Перший і другий ступені ракети розроблені в конструкторському бюро «Південне» і виготовлені на заводі «Південмаш» у Дніпропетровську, космічна головна частина розроблена і виготовлена у Росії.

Торік виповнилося 25 років із дня першого пуску ракети-носія українського виробництва «Зеніт». Досі ракета вважається найпотужнішим серед літальних апаратів свого класу в світі.

Наразі запуски ракети-носiя «Зеніт» можуть провадитися у будь-який час і за будь-яких метеоумов, за температури від мінус 40 до плюс 50 градусів. «Зеніт» здатен виводити на навколоземні орбіти супутники вагою до 13 тонн.
XS
SM
MD
LG