Доступність посилання

ТОП новини

Чехія поновить видачу віз у Донецьку


З 25 липня консульський відділ Генерального консульства Чеської Республіки в Донецьку поновить видачу віз громадянам України. Про це у понеділок повідомило чеське Міністерство закордонних справ.

Як зазначає чеське МЗС, станом на сьогодні українська сторона усунула всі адміністративні перешкоди, які не дозволяли консульству в Донецьку працювати в повному обсязі.

Таким чином від наступного понеділка громадяни Донецької, Харківської, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, а також міста Севастополь і Кримської автономії можуть отримувати візи та залагоджувати інші консульські справи безпосередньо в Донецьку.

30 червня цього року МЗС Чехії повідомило, що закриває візове відділення у своєму Генеральному консульстві у Донецьку. Як зазначалось у повідомленні, таке рішення було ухвалене через «довготривалу бездіяльність української сторони у вирішенні низки адміністративних справ».

Зокрема, чеська сторона не отримала згоди щодо прибуття в Україну нового Генерального консула Чехії в Донецьку, хоча прохання про це було надіслане до Києва ще 23 лютого поточного року, а також не була отримана згода на прибуття в Україну ще 11 чеських дипломатів.

Як мовиться у нинішньому повідомленні МЗС Чехії, Прага скасовує свої запобіжні заходи щодо України.
XS
SM
MD
LG