Доступність посилання

ТОП новини

Україна почала модернізацію газотранспортної системи


Україна почала реалізацію проекту «Модернізація і реконструкція магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород».

Реалізація проекту почалася урочистою церемонією на промисловому майданчику 3731,5 кілометра газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» поблизу міста Богуслав Київської області. У церемонії взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров і міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко.

За словами прем’єра Миколи Азарова, необхідність модернізації ГТС викликана необхідністю зберегти і розширити можливості України з транзиту газу. «У нас немає іншого виходу. Ви знаєте, цього року стає до ладу північна гілка обхідного газопроводу «Північний потік», ведуться проектні роботи з будівництва обхідного «Південного потоку». Ми маємо нашим партнерам європейським і Росії продемонструвати всі конкурентні переваги нашої газотранспортної системи. А для цього потрібна масштабна реконструкція побудованого і введеного в експлуатацію 30 років тому газопроводу», – сказав Микола Азаров.

Керівник українського уряду також зазначив, що Україна розраховує на активну участь Росії в модернізації газотранспортної системи.

У червні заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун оцінив вартість модернізації газотранспортної системи України в 3,5 мільярди доларів.
XS
SM
MD
LG