Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура передала в суд справу проти колишнього спікера Ради Криму


Прокуратура Криму передала в Апеляційний суд кримінальну справу проти колишнього голови Верховної Ради Криму, депутата кримського парламенту від фракції Партії регіонів Анатолія Гриценка, обвинувачуваного в перевищенні влади під час перебування на посаді голови Ленінської районної державної адміністрації. Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

Гриценка зокрема обвинувачують у перевищенні влади під час виділення земель комерційному підприємству, що спричинило втрати лісогосподарського виробництва в розмірі майже 370 тисяч гривень та порушенні встановленого порядку виплати матеріальної допомоги на суму 46 тисяч гривень. Його також обвинувачують у вчиненні дій щодо протиправного припинення військовому радгоспу «Азовський» права користування земельною ділянкою площею 4,8 тисячі гектарів, що завдало збитків на суму більш як 24,6 мільйона гривень.

Матеріали розслідування спрямували в суд для визначення підсудності.

21 січня прокуратура Криму порушила проти Гриценка кримінальну справу за підозрою в незаконному вилученні 4,8 тисячі гектарів землі радгоспу «Азовський».

24 січня колишнього спікера Ради Криму затримали.

Гриценко очолював посаду голови Ради Криму двічі: з лютого 1997 по квітень 1998 року і з травня 2006 по березень 2010 року. Головою Ленінської райадміністрації він працював із січня 2001 по липень 2005 року.
XS
SM
MD
LG