Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон закликає Індію співпрацювати в царині безпеки


Держсекретар США Гілларі Клінтон, яка перебуває з візитом в Індії, закликала до глибшої співпраці в царині безпеки. Клінтон зустрілася з головою МЗС Індії Соманагаллі Маллаєю Крішною та прем’єр-міністром Манмоганом Сінгхом.

Держсекретар США заявила, що задоволена рішенням Індії та Пакистану відновити двосторонні переговори про врегулювання двосторонніх відносин. За словами Клінтон, ці переговори «необхідні для протидії тероризму».

Держсекретар США закликала також до розвитку співпраці Індії зі США в царині мирного використання ядерної енергії.

Індійська сторона на переговорах, зокрема, висловила стурбованість тим, що виведення військ США з Афганістану може призвести до зростання нестабільності в цій країні.

Раніше минулого місяця президент США Барак Обама заявив, що рішення вивести з Афганістану близько третини американських військ протягом наступного року, добре обмірковане й прораховане.

За його словами, це рішення досягне належної рівноваги сил – адже ще близько 68 тисяч американців залишатимуться в Афганістані аж до остаточного виведення, що заплановане на 2014 рік. А разом із союзниками там лишатиметься ще до 100 тисяч військових міжнародних сил.
XS
SM
MD
LG