Доступність посилання

ТОП новини

Власенко і Титаренко оскаржать постанову про неналежне виконання ними обов’язків захисту


Депутат Верховної Ради, член фракції БЮТ Сергій Власенко й колишній захисник лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко Микола Титаренко мають намір оскаржити постанову судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва про неналежне виконання ними обов’язків захисту. Про це вони сказали на прес-конференції.

«Звичайно, ми оскаржимо ці постанови Кірєєва, вони підлягають оскарженню в 15-денний строк, ми скористаємося своїм правом і їх оскаржимо, тому що вважаємо їх повністю незаконними», – повідомив Власенко.

Він пояснив, що вважає неправомірною відповідну постанову судді, тому що він проходив у справі як захисник, а не адвокат Тимошенко. «Це приблизно так само, якби я переходив вулицю на червоне світло й за це мене б позбавили свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю», – сказав Власенко.

Микола Титаренко зазначив, що постанову судді про необґрунтованість його відмови від захисту інтересів Тимошенко спрямовано у Київську обласну кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатур. За його словами, він не отримував підтвердження того, що ці документи туди надійшли.

Титаренко зазначив, що він має намір оскаржити цю постанову, тому що, на його думку, суддя в цьому разі використовував його обов’язки із захисту для притягнення його до відповідальності.

18 липня суд відсторонив Власенка від захисту Тимошенко, а також вивів його із залу суду до кінця розгляду справи.

11 липня Тимошенко відмовилася від захисника Титаренка у зв’язку з тим, що суд не задовольнив клопотання адвоката про надання йому додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи щодо газових контрактів. Суд прийняв відмову Тимошенко.
XS
SM
MD
LG