Доступність посилання

ТОП новини

Російського капітана, який не допоміг «Булгарії», відпустили під підписку


Капітана одного із російських суден, які пройшли повз потопаючого теплохода «Булгарія», допитали і взяли з нього підписку про невиїзд, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

«До Казані за дорученням слідства був доставлений з Волгограда капітан судна «Дунайський 66» Олександр Єгоров. Його допитали як підозрюваного у кримінальній справі про ненадання допомоги пасажирам теплохода «Булгарія». На час слідства щодо нього обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. На період розслідування Єгорову заборонено залишати межі Казані. Найближчим часом аналогічні дії планується провести і з капітаном судна «Арбат»», – сказав Маркін.

Він також повідомив, що після підйому «Булгарії» і завантаження її в сухий док фахівці додатково оглянуть місце події з використанням відеозйомки.

Операція підйому судна з дна Волги триває.

В результаті катастрофи «Булгарії» 10 липня загинули 114 осіб, ще 15 вважаються зниклими без вісті.

Верховний суд Татарстану у вівторок залишив під вартою главу компанії-орендатора теплохода Світлану Інякіну. У звֹ’язку з аварією розслідуються кримінальні справи щодо порушення правил експлуатації суден і надання туристичних послуг.
XS
SM
MD
LG