Доступність посилання

ТОП новини

Камерон у Парламенті відповідає на запитання щодо скандалу з таблоїдом


Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон нині відповідає на запитання парламентарів на засіданні Палати громад щодо скандалу довкола таблоїду News of the World.

Камерон розповів сьогодні, як у 2010 році найняв на роботу прес-секретарем Енді Коулсона – колишнього головного редактора скандального видання. Коулсона нещодавно арештували за звинуваченнями в тому, що він був поінформований про практику прослуховування телефонних розмов співробітниками редакції.

Дейвід Камерон заявив, що Коулсона потрібно вважати невинуватим доти, доки його причетність до скандалу не доведе суд. «Оцінюючи ситуацію з точки зору сьогодні, я не запропонував би свого часу роботу Коулсону. Але ви не ухвалюєте рішення таким чином, ви робите їх у теперішньому. Ви живете і вчитеся, і, повірте, я виніс із усього цього урок», – сказав він.

Енді Коулсон подав у відставку з посади редактора News of the World в січні 2007 року після скандалу, пов’язаного зі зламом голосової пошти, що надходила помічникам членів королівської родини.

Нині співробітників закритого нещодавно видання звинувачують у незаконному доступі до даних телефонів 4 тисяч осіб.

Напередодні на запитання британських парламентарів відповіли керівники компанії News Corporation Руперт Мердок та його син Джеймс, а також колишня головний редактор News of the World Ребека Брукс.
XS
SM
MD
LG