Доступність посилання

ТОП новини

Активіст Податкового майдану має намір судитися через незаконне утримання в СІЗО


Активіст Податкового майдану Сергій Костаков має намір судитися з правоохоронними органами через незаконне утримання в СІЗО протягом 7 місяців. Про це він заявив сьогодні у Києві журналістам.

Костаков, якому інкримінують пошкодження автомобіля під час акції протесту, вважає, що висунуте йому обвинувачення є неправдивим. На його думку, на відеозаписах чітко видно, що він не причетний до пошкодження автомобіля. За словами Сергія Костакова, слідчий у його справі використовував підставних свідків.

Активіст Податкового майдану також розповів, що деякі працівники міліції пропонували йому «влитися в ряди опозиції», щоб він був поінформований про питання цього руху та «оперативно інформував» про це.

У листопаді-грудні минулого року у центрі Києва тривала безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу.

Президент України Віктор Янукович ветував документ і спрямував його до парламенту зі своїми пропозиціями. 2 грудня Верховна Рада врахувала пропозиції глави держави й ухвалила в новій редакції Податковий кодекс.

Вранці 3 грудня наметове містечко примусово демонтували. Одного з учасників Податкового майдану Сергія Костакова звинуватили в пошкодженні автомобіля, припаркованого біля майдану Незалежності, де відбувалися протести підприємців.
XS
SM
MD
LG