Доступність посилання

ТОП новини

Вища рада юстиції перевіряє скарги депутатів на суддю Кірєєва


Вища рада юстиції перевіряє скарги депутатів Верховної Ради від фракції БЮТ щодо судді Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби вищої ради.

Відповідно до повідомлення, у Вищу раду юстиції надійшли депутатські запити від народного депутата і колишнього захисника Тимошенко Сергія Власенка, заступників голови фракції Олени Шустік та Андрія Шкіля, а також народного депутата Ольги Боднар стосовно Кірєєва, озвучені на засіданні сесії Ради 8 липня.

Вища рада юстиції, згідно з повідомленням прес-служби, призначила відповідні перевірки.

8 липня Шустік, Боднар і Шкіль звернулися до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою вжити заходів для звільнення судді Кірєєва за порушення присяги.

Сергій Власенко звернувся до голови Вищої ради юстиції із приводу наявності в діях судді Кірєєва ознак порушення присяги.

Раніше колишній прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що вважає за необхідне порушити кримінальну справу проти Кірєєва, який головує на судовому процесі у кримінальній справі проти неї. За її даними, Кірєєв підозрюється у винесенні 20 свідомо неправосудних рішень і покритті наркобізнесу, розбою, побиттів, злочинів проти особи, реабілітації вбивць.

Апеляційний суд Київської області вже заперечив ухвалення Кірєєвим свідомо неправосудних рішень.
XS
SM
MD
LG