Доступність посилання

ТОП новини

Хаджича у Роттердамі передали чиновникам Гаазького трибуналу


Ґорана Хаджича – останнього підозрюваного у воєнних злочинах, якого розшукував Гаазький трибунал – у п’ятницю по обіді доставили з Белграда до Нідерландів.

В аеропорту Роттердама Хаджича передали чиновникам Міжнародного кримінального трибуналу у справах колишньої Югославії, які його перевозять до будівлі трибуналу у Гаазі.

За правилами трибуналу, Хаджич на початку наступного тижня має постати перед суддею О-ґон Квоном і зробити заяву за всіма 14 пунктами, які йому інкримінують.

У п’ятницю вранці міністр юстиції Сербії Снежана Малович підписала ордер на екстрадицію Хаджича. Після цього розпорядження формальних перепон для видачі обвинувачуваного в Гаагу не залишилося.

Ґорана Хаджича арештували 20 липня.

Гаазький трибунал звинувачує його у скоєнні, серед іншого, злочинів проти людяності, зокрема, в тому, що Хаджич сам віддавав накази щодо вбивства сотень хорватів, а також про депортацію населення несербського походження, плміж них хорватів, українців та русинів, під час війни на Балканах. Особливим пунктом звинувачення є депортація близько 20 тисяч чоловік із хорватського міста Вуковара.
XS
SM
MD
LG