Доступність посилання

ТОП новини

Від вибуху в Осло дві людини загинули


За останніми даними зі столиці Норвегії, від вибуху в центрі Осло загинули щонайменше дві особи, 15 поранених.

Раніше повідомляли про двох загиблих і вісьмох поранених.

Вибух стався біля 17-поверхового будинку уряду. Фасад будівлі пошкоджений, більшість вікон вибиті. Неподалік від місця вибуху виявлені уламки автомобіля.

Завдано шкоди офісу прем’єр-міністра Єнса Столтенберґа. Сам прем’єр-міністр у телефонному інтерв’ю одному із норвезьких телеканалів підтвердив, що не постраждав у результаті потужного вибуху. Однак, за його словами, те, що сталося – «дуже серйозна справа». Однак, Єнс Столтенберґ наголосив, що поки що рано називати це терактом.

Як повідомляє агентство «Ройтерз», прем’єр-міністр також повідомив, що поліція порадила йому не оприлюднювати своє місцезнаходження.

Усі вулиці в центрі Осло блоковані. Поліція закликала мешканців не користуватися мобільними телефонами в центрі міста, щоб не перевантажувати мережі.

Також у п’ятницю на околиці Осло невідомий чоловік у поліцейській формі почав стріляти по молодіжному табору правлячої Лейбористської партії. Повідомляють про багатьох поранених. У таборі чекали на приїзд прем’єр- міністра Єнса Столтенберґа.

Поки що не зрозуміло, чи пов’язані між собою вибух і напад.

XS
SM
MD
LG