Доступність посилання

ТОП новини

Обмеження для російських пивоманів


Москва – У Росії сьогодні вступив в силу федеральний закон про державне регулювання виробництва та обігу алкоголю, у тому числі пива, яке відтепер прирівняне до алкоголю. Згідно з документом, пиво не можна продавати в кіосках і палатках. Крім того, закон забороняє споживання алкоголю, в тому числі пива, в міських парках та інших громадських місцях.

Росія увійшла до числа країн, населення яких займає перші позиції щодо вживання пива. Це відбувається за рахунок підлітків і жінок дітородного віку.

Фахівці кажуть, що за останній час з'явилося багато любителів пива, які й не підозрюють, що стали пивними алкоголіками. Тому, на думку експертів, новий федеральний закон – дуже важливий і своєчасний захід.

Директор Центру досліджень федерального й регіонального ринків алкоголю Вадим Дробиз впевнений, що помірний споживач пива не буде обмежений, однак обмеження дозволять скоротити нічну злочинність.

«Він нічого не втратить. Він знизить рівень споживання. Він буде купувати пиво заздалегідь. Нічна злочинність падає і буде продовжувати падати до певної міри. Тобто, суспільство і держава отримають однозначно більший громадський порядок. Перш за все, у нічний час менше буде молодих людей і людей старшого віку у пошуках алкоголю», – вважає Вадим Дробиз.

Заборонений плід

Співробітник однієї з московських консалтингових компаній Володимир Сергеєв каже, що новий закон на його любові до пива ніяк не позначиться.

«Ви знаєте, нічого не змінилося, – каже Сергеєв. – Тому що я звик пиво пити досить-таки регулярно, але не часто. І завжди я купую пиво заздалегідь, охолоджую його у себе вдома, в холодильнику. Потім сиджу, випиваю спокійно в домашній обстановці перед телевізором або в компанії. Так що для мене нічого не змінилося абсолютно».

24-річна актриса Дарина Горшкальова впевнена, що проблему не можна вирішувати заборонними заходами.

«Я вважаю, що це не вирішить проблему в Росії. Мені здається, люди як пили, так і будуть пити. Це не тільки проблема Росії. Будуть купувати пиво вдень і так само будуть пити. Це як в Європі з сигаретами. Сигарети дуже дорогі, але люди все одно курять», – каже вона.

Реклама без добавок

Новим законом також запроваджено обмеження на розміщення реклами алкоголю в пресі, на телебаченні та в інтернеті. Така реклама, зокрема, не повинна містити інформацію про наявність в алкоголі біологічно активних добавок і вітамінів.

Серед нових обмежень у Росії – заборона на продаж алкоголю на зупинках транспорту, у тому числі в метро, а також на автозаправних станціях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG