Доступність посилання

ТОП новини

Президент Венесуели повернувся додому після хіміотерапії на Кубі


Президент Венесуели Уго Чавес повернувся в суботу до своєї країни з Куби, де він пройшов курс хіміотерапії для лікування від раку.

Державне телебачення Венесуели показало, як 56-річний Чавес прибуває до столиці Каракаса після тижня на Кубі, де він перебував як гість колишнього кубинського керівника Фіделя Кастра.

У короткій заяві Чавес сказав, що повернувся в кращому стані, ніж від’їздив на лікування, і що лікарі не знайшли в його тілі ознак ракових клітин. За його словами, хіміотерапія була потрібна, щоб усунути можливість появи нової пухлини.

У червні Чавесові видалили на Кубі ракову пухлину, за його словами, «розміром у бейсбольний м’яч» (трохи більший за тенісний). Але він не згадував, що це був за різновид раку, лише казав, що пухлина була в тазовій області.

Уго Чавес, який перебуває при владі з 1999 року, вже заявляв, що має намір знову переобиратися на виборах 2012 року. Раніше він домігся через референдум усунення з Конституції статті про обмеження в не більш як два терміни на виборних посадах.
XS
SM
MD
LG