Доступність посилання

ТОП новини

Із Лівії повідомляють про нові міжнародні повітряні удари


Об’єкти у столиці Лівії Тріполі та її околицях стали цілями нових повітряних ударів міжнародної коаліції в ніч на неділю. Зокрема, повідомляють про вибухи неподалік комплексу Баб-аль-Азізія в Тріполі, де міститься резиденція лівійського лідера Муаммара аль-Каддафі і низка військово-командних структур, а також на схід і південний схід від міста.

Попередній удар у Тріполі відбувся в суботу вдень. За повідомленням агентства Reuters, принаймні шість вибухів були найпотужніші в місті за кілька останніх тижнів. Лівійське державне телебачення повідомило про «пошкодження й жертви» без дальших подробиць. А в союзі НАТО, який здійснює командування міжнародною операцією, повідомили, що суботні удари вразили один із центрів командування й управління військами, розташований неподалік резиденції Каддафі.

Міжнародна коаліція почала повітряні удари та інші воєнні операції на виконання резолюції Ради безпеки ООН про захист цивільного населення Лівії від дій військ Каддафі в березні. Війська лівійського уряду нерідко завдають ударів по цивільному населенню в місцевостях, які контролює збройна опозиція до влади Каддафі, що від початку свого повстання в лютому контролює нині приблизно половину території країни.
XS
SM
MD
LG