Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії продовжує міняти губернаторів провінцій


Президент Сирії Башар аль-Асад замінив у неділю губернаторів іще двох провінцій, видавши вже четвертий указ про кадрові зміни від початку протестів у березні.

Нового керівника отримала провінція Дейр-аз-Зур біля кордону з Іраком, у якій протягом останнього місяця відбувалися масові протести. Її попереднього губернатора перевели до провінції Кунейтра, яка охоплює окуповані Ізраїлем Голанські височини.

Тим часом уранці в неділю ж сирійські війська ввійшли в селище Сардже на північному заході країни і здійснюють масові арешти, повідомили активісти руху за демократію. За їхніми словами, військові пострілами з танків знищили ретрансляційну вежу зв’язку, а також перекрили в селищі воду й вимкнули електроенергію.

Крім того, за даними Комітету координації на місцях, який допомагає організовувати й документувати протести в Сирії, пізно ввечері в суботу в столиці Дамаску й околицях були затримані десятки людей. Як вважають, серед них і відомий кінопродюсер Шаді Абу Фахр.

Війська вже понад тиждень здійснюють операції в тому регіоні, щоб придушити вияви невдоволення владою Асада, які тривають у Сирії вже чотири місяці. За час від початку протестів у березні в країні загинули, за даними правозахисників, понад півтори тисячі мирних мешканців.
XS
SM
MD
LG