Доступність посилання

ТОП новини

Суд виділив справу Діденка в окреме провадження


Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання захисту колишнього першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз» Ігоря Діденка про виділення в окреме провадження справи стосовно їхнього підзахисного. Таке рішення суддя Оксана Царевич оголосила на засіданні 25 липня, після чого у засіданні оголосили перерву.

Після перерви Печерський райсуд продовжив розгляд кримінальної справи стосовно Анатолія Макаренка і Тараса Шепітька.

Щодо розгляду справи Діденка, то слухання продовжаться після того, як суддівський склад буде автоматично розподілений, і після належного оформлення матеріалів справи.

Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня 2010 року зобов’язав НАК «Нафтогаз Україна» повернути «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубометрів газу.

СБУ завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК «Нафтогаз Україна» та Державної митної служби в розтраті належного компанії «РосУкрЕнерго» природного газу та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.

За даними СБУ, під час слідства зібрали достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах.

У цій справі арештовані Ігор Діденко, Анатолій Макаренко і Тарас Шепітько.
XS
SM
MD
LG