Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився допитати Тимошенко у справі про розмитнення газу


Печерський районний суд Києва відмовився допитати як свідків колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і колишнього першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова в справі про розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу. Про це оголосила суддя Оксана Царевич, яка головує на засіданні.

Таким чином, суд відхилив клопотання захисника колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка Юрія Сухова.

Під час заявлення клопотання Сухов зазначив, що опитував Тимошенко і в їх бесіді вона надала йому відомості, які можуть виправдати його підзахисного. Адвокат також зазначив, що під час досудового слідства у цій справі не раз допитували Турчинова, який заявляв про законність дій Макаренка. Водночас, зі слів Сухова, ані Тимошенко, ані Турчинов не фігурують у матеріалах, переданих до суду, як свідки.

Восени минулого року Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі про законність розмитнення 2009 року 11 мільярдів кубометрів газу.

Справу порушили після того, як у червні 2010 року Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма зобов’язав НАК «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 11 мільярдів кубометрів природного газу і надати додатковий обсяг газу розміром 1,1 мільярда кубометрів газу як неустойку за порушення умов контракту.
XS
SM
MD
LG