Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Тимошенко перейшов до допиту свідків


Печерський районний суд Києва перейшов до допиту свідків у кримінальній справі проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових контрактів з Росією.

Суддя вже роз’яснив права директорові юридичного департаменту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Валерію Винокурову, якого у справі допитають першим.

Засідання триває без захисників Тимошенко. Раніше сьогодні суд прийняв відмову Тимошенко від захисників Плахотнюка та Сірого, однак відмовився зробити триденну перерву в засіданні, щоб підсудна змогла залучити нових адвокатів.

Поки суддя Родіон Кірєєв заслуховує свідка, Тимошенко заявляє відвід судді, намагаючись перекричати свідка. Суддя натомість відмовляється заслуховувати відвід, мотивуючи це тим, що його заявляють не у встановленому законодавством порядку.

Суд у справі Тимошенко 26 липня вигнав із зали депутатів Верховної Ради від фракції «БЮТ-Батьківщина» після того, як вони всі разом піднялися і почали кричати «Ганьба!» у відповідь на те, що суддя відмовився заслуховувати чергову заяву Тимошенко про відвід суду.
XS
SM
MD
LG