Доступність посилання

ТОП новини

У США є заборона на візи причетним до смерті Магнітського в Росії – преса


Державний департамент США вніс до переліку осіб, яким заборонено видавати американські візи, кількох урядовців із Росії, причетних до смерті в досудовому ув’язненні 2009 року російського юриста Сергія Магнітського, стверджує американський щоденник The Washington Post.

Газета пише, що в такий перелік із подачі державного секретаря Гілларі Клінтон внесли близько 60 осіб і що Москва, розлючена таким, як вона вважає, втручанням у свої внутрішні справи, погрожує скоротити співпрацю зі США з таких питань, як Іран, Північна Корея, Лівія чи транзит вантажів для операції в Афганістані.

Офіційно ця інформація наразі не підтверджена.

Сергій Магнітський, російський юрист, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital, помер у 2009 році в слідчому ізоляторі в Москві в віці 37 років від серцевих проблем. Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан його здоров’я, щоб змусити його замовкнути. У Росії у зв’язку з його смертю нещодавно порушили кілька кримінальних справ після того, як президент Дмитро Медведєв визнав, що смерть юриста настала внаслідок «злочинних дій».

Магнітський потрапив за ґрати, звинувачений у розробці схеми уникнення податків для свого замовника Hermitage Capital. Йому висунули це звинувачення по тому, як він заявив, що викрив схему викрадення з російського бюджету сплачених фондом 230 мільйонів доларів податків посадовцями Міністерства внутрішніх справ Росії, податкової адміністрації та інших державних органів.
XS
SM
MD
LG