Доступність посилання

ТОП новини

В аеропорту Донецька відкрили нову злітно-посадкову смугу


Літак «Мрія» на новій злітно-посадковій смузі донецького аеропорту
Літак «Мрія» на новій злітно-посадковій смузі донецького аеропорту

Сергій Вендін Донецьк – Підготовка Донецького аеропорту до єврочемпіонату з футболу 2012 року перебуває на фінальній стадії. Відсьогодні тут запрацювала нова злітно-посадкова смуга із найсучаснішим покриттям, яку будували понад три роки. Смуга відкриває повітряні двері Донецька для всього світу. Адже аеропорт зможе приймати усі види літаків. Щоб довести це, сьогодні в Донецьку урочисто посадили найбільший у світі літак українського виробництва – «Мрію».

Нова злітно-посадкова смуга міжнародного аеропорту «Донецьк» витримала посадку найбільшого в світі вантажного літака Ан-225 «Мрія». Донеччани оплесками зустрічали екіпаж, який упродовж години виписував «вісімки» на честь відкриття частини оновленого аеропорту.

«Відчуття були одні з найкращих, коли бачиш людей, які завмерли, фотографують і дивляться на тебе. Сама смуга досить цікава і гарна. Дуже високий рівень», – говорить один з пілотів Сергій.

Донецька «Мрія» здійснилась
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Нові можливості для туристів

Будівництво нової злітної смуги коштувало понад 200 мільйонів гривень. Це покриття довжиною 4 кілометри та один метр завширшки здатне, за словами віце-прем’єр-міністра Бориса Колеснікова, витримати будь-які існуючі види літаків, а також увесь авіаційний транспорт, який будуватимуть у наступні 20 років. Сучасна злітно-посадкова смуга значно розширює можливості аеропорту, який тепер зможе приймати міжконтинентальні рейси.

«Український авіаційний альянс, той же «Аеросвіт», з осені почне польоти до Пекіна з Донецька на «Боїнгу-767». І з весни ще кілька авіакомпаній увійдуть у донецький порт і використовуватимуть його як транзитний хаб, що зробить його зручнішим для жителів південного сходу України. Термінал матиме 5 телескопічних трапів і дозволить 5 мільйонам пасажирів приймати і відправляти», – зазначив урядовець.

Перші регулярні авіарейси з нової смуги почнуться вже з 28 липня. Донеччанам стануть доступніші Китай, США та країни Близького Сходу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG