Доступність посилання

ТОП новини

На Януковича позиваються за невиконання обіцянок


У Вищий адміністративний суд України надійшов позов проти Президента Віктора Януковича у зв’язку з його бездіяльністю щодо виконання своїх передвиборних обіцянок.

Як пише газета «Дело», суд оцінюватиме, чи законний той факт, що досі в Україні не запровадили податкові канікули для малого бізнесу терміном на 5 років. Ця ініціатива лунала у передвиборчій програмі Віктора Януковича у 2009-2010 роках.

Також позивач вимагає знизити ПДВ до 17% з 1 січня 2011 року, податок на прибуток – до 19% з 1 січня 2011 року. Ці зміни теж містила програма кандидата у президенти Віктора Януковича.

Президент Віктор Янукович також обіцяв перехід на контрактну армію з 1 січня 2011 року. Про це у позовній заяві також ідеться.

Позивач вимагає зобов’язати Президента протягом місяця з дня набуття законної сили рішення суду невідкладно внести у Верховну Раду законопроекти про введення податкових канікул і зниження ПДВ, а також про перехід військовослужбовців на контрактну основу.

Як повідомляє інтернет-ресурс «Українська правда», автором позову проти Президента є правозахисник із Херсона, помічник-консультант народного депутата Юрія Одарченка Дмитро Ільченко.
XS
SM
MD
LG