Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР виділить Україні додаткових 70 мільйонів на чорнобильські проекти


Європейський банк реконструкції та розвитку вирішив додатково виділити 70 мільйонів євро на реалізацію чорнобильських проектів. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України.

Відповідний проект резолюції Рада керівників ЄБРР одноголосно схвалила 26 липня. «Зазначений внесок ЄБРР здійснюється на додаток до внеску у 120 мільйонів євро за результатами конференції донорів у квітні цього року, що відбувалась у Києві. Внесок ЄБРР стане найбільшим серед усіх донорів чорнобильських проектів», – йдеться у повідомленні.

«Таким чином, з урахуванням результатів квітневої донорської конференції у Києві, а також зважаючи на раунд додаткових зобов’язань від Франції, США, Росії, Європейського Союзу та ЄБРР, повністю профінансовано потребу у коштах на реалізацію Чорнобильських проектів в обсязі 740 мільйонів євро», – наголошують у Міністерстві фінансів.

Раніше у Міністерстві закордонних справ повідомили, що Україна отримала принципове рішення донорів Рахунку ядерної безпеки та Чорнобильського фонду «Укриття» про надання в повному обсязі коштів, необхідних для реалізації чорнобильських проектів.
XS
SM
MD
LG