Доступність посилання

ТОП новини

ООН надає термінову харчову допомогу Сомалі


Всесвітня продовольча програма ООН переправила першу партію термінової харчової допомоги до столиці Сомалі Могадішу, куди прибуває все більше втікачів від посухи на півдні країни.

Літак ООН доставив 10 тон так званого лікувального харчування, призначеного для дітей віком до 5 років, які потерпають від недоїдання. Цього вистачить на місяць для 3 з половиною тисяч дітей. Плануються й подальші партії лікувального харчування.

Раніше харчову допомогу до Сомалі вже доставляли інші міжнародні організації.

Тим часом допомогові організації скаржаться, що часто не мають доступу до контрольованого повстанцями-ісламістами півдня Сомалі, де голод загрожує понад 2 мільйонам мешканців. Повстанці, дізнавшись, що ООН офіційно оголосила про голод у цьому регіоні, заперечили це й заявили, що не потребують ніякої допомоги. Дістатися з допомогою до цих місцевостей вдалося лише деяким організаціям.

Загалом у Сомалі голод загрожує майже 4 мільйонам людей, тобто майже половині населення країни, а разом із сусідніми потерпілими від посухи країнами, Кенією та Ефіопією, під загрозою голоду перебуває майже 12 мільйонів людей.

За повідомленнями, в цій частині Африканського Рогу вже два роки не було чи було дуже мало опадів, посуха зруйнувала життя мільйонам людей, до того ж у регіоні не очікують на якийсь значний урожай принаймні до наступного року.
XS
SM
MD
LG