Доступність посилання

ТОП новини

Корнякова: Газові директиви Тимошенко 2009 року – це не директиви уряду


Колишній заступник Генерального прокурора України Тетяна Корнякова, яка проходить як свідок у справі щодо газових контрактів, порушеній щодо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомила, що директиви, підписані колишнім прем’єром на переговорах між «Нафтогазом України» та «Газпромом» у 2009 році, не можуть розглядатися як директиви уряду.

У суді Тетяна Корнякова розповіла, що Генеральна прокуратура України здійснювала перевірку правомірності затвердження прем’єром Тимошенко директив на ці переговори за дорученням першого віце-прем’єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва та голови Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна, які надіслали до Генпрокуратури відповідний запит народного депутата від фракції Партії регіонів Володимира Олійника.

За словами Корнякової, Міністерство юстиції на чолі з Миколою Оніщуком зробило висновок після перевірки, що ці директиви не можуть розглядатися як директиви уряду. Колишній заступник Генпрокурора також повідомила, що пізніше такий самий висновок зробило й Міністерство юстиції під керівництвом Олександра Лавриновича, який очолює відомство нині.

Водночас Тетяна Корнякова зазначила, що не знає остаточних результатів перевірки, оскільки на той момент вона написала заяву про звільнення з посади заступника Генпрокурора за власним бажанням.
XS
SM
MD
LG