Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура заперечує наявність постанови про арешт Мельниченка


Генеральна прокуратура заперечує наявність постанови про арешт колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка. Про це агенції «Українські новини» повідомив речник прокуратури Юрій Бойченко.

«Якби була така постанова про арешт, то про неї б ніхто нічого не говорив», – заявив він, коментуючи заяву Мельниченка про наявність постанови про взяття останнього під арешт.

Бойченко назвав самопіаром цю заяву Мельниченка.

29 липня Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Печерського райсуду, що визнав незаконним закриття Генпрокуратурою справи проти Мельниченка за частиною 2 статті 328 Кримінального кодексу (розголошення держтаємниці), частиною 1 статті 358 (підробка документів), частини 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень).

Мельниченко трохи пізніше заявив, що має намір вирушити у Генпрокуратуру, де його арештують, оскільки нібито є відповідна постанова.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Мельниченка в січні 2001 року. Він обвинувачувався в скоєнні 2 тяжких злочинів – перевищенні влади й розголошенні державної таємниці.
XS
SM
MD
LG