Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсман вимагає забезпечити дотримання прав начальника Одеського порту


Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова звернулася до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою «забезпечити неухильне дотримання конституційних прав захист заарештованого Миколи Павлюка, який чверть століття очолює державне підприємство «Одеський морський торговий порт».

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу омбудсмана.

Як встановлено Уповноваженим з прав людини, 12 липня порушено кримінальну справу проти Павлюка за ознаками службового злочину, яким нібито заподіяно шкоду майже на 170 тисяч гривень, а 22 липня його затримав слідчий прокуратури Автономної Республіки Крим.

«Через три дні Центральний районний суд Сімферополя відмовив органу досудового слідства у задоволенні подання про обрання 71-річному Миколі Павлюку, на утриманні якого 90-річна мати та дружина, запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та обрав менш суворий запобіжний захід – заставу, у зв’язку з чим його звільнили з ізолятора тимчасового тримання», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що «27 липня Павлюка через загострення тяжких хронічних захворювань направили до реанімаційного відділення 411-го військового госпіталю міста Одеси». «Попри лікарський висновок щодо небажаності транспортування Павлюка і виконання щодо нього слідчих дій того ж дня група правоохоронців примусово вивезла хворого, зірвавши з крапельниці, з палати інтенсивної терапії цього медичного закладу, після чого затриманого автомобілем доправили з Одеси до Сімферополя.

Навіть після того, коли суд визнав недоцільним тримання Павлюка під вартою, його відразу після звільнення знову помістили до ізолятора тимчасового тримання за підозрою у вчиненні службових злочинів у ще одній кримінальній справі, яка була порушена 25 липня 2011 року», – зазначає прес-служба омбудсмана.

За даними прес-служби, 30 липня Павлюк заявив представнику Уповноваженого з прав людини в ізоляторі тимчасового тримання та виклав письмово Ніні Карпачовій своє обурення рішеннями та діями слідчих прокуратури Криму.
XS
SM
MD
LG