Доступність посилання

ТОП новини

У неділю ховали загиблих шахтарів


Ховають шахтарів у Луганській області








У неділю в різних населених пунктах Луганської та Донецької областей прощалися з гірниками, які загинули унаслідок вибуху на шахті «Суходольська-Східна» та на шахті імені Бажанова у Макіївці. Зокрема, у

Краснодоні поховали 15 загиблих гірників.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров взяв участь у панахиді за загиблими шахтарями шахти «Суходольська-Східна» ВАТ «Краснодонвугілля».

Панахиду відслужили у Свято-Володимирському кафедральному соборі Луганська.


У суботу, 30 липня, в Суходільську поховали двох загиблих гірників.

Унаслідок вибуху на шахті загинули 26 гірників, ще двоє перебувають в обласній клінічній лікарні у тяжкому стані. Того ж дня на шахті імені Бажанова у Макіївці Донецької області загинули 11

шахтарів та 4 постраждали.

Причини вибуху на шахті оприлюднять в понеділок

Офіційні висновки про причини вибуху на шахті «Суходільська-Східна» будуть відомі у понеділок, 1 серпня. Про це сьогодні в ході робочої поїздки на Луганщину повідомив Прем’єр-міністр

України Микола Азаров.

«Причини вибуху будуть відображені в акті державної комісії, яка завершить свою роботу в понеділок. Очевидно, що це був вибух метану. Остаточні висновки будуть зроблені після аналізу всього електрообладнання, яке знаходилося в епіцентрі вибуху, а також після вивчення всіх гірничо-геологічних умов», – сказав Микола Азаров.

На шахті «Суходольська-Східна» виступив Микола Азаров

Під час засідання державної комісії Прем’єр-міністр наголосив на необхідності посилення роботи, яка пов’язана з безпекою на шахтах. За його словами, найближчим часом відбудеться засідання уряду, присвячене стану безпеки на вугільних підприємствах України.

«Вугілля нам потрібне, але вугілля нам потрібне не за будь-яку ціну. Ми повинні зробити шахтарську професію значно безпечнішою. Робота уряду в цьому напрямі буде посилена», – сказав прем’єр.

В Україні в неділю день жалоби за загиблими шахтарями

У зв’язку з загибеллю гірників на шахтах «Суходільська-Східна» Луганської області та імені Бажанова Донецької області Президент України Віктор Янукович оголосив неділю, 31 липня, днем жалоби в Україні.

Цього дня приспускають державний прапор України на будинках та спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, закордонних дипломатичних та інших установ України.

Шахта «Суходольська-Східна»

Органам державної влади та іншим установам рекомендовано обмежити проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

Загальна кількість загиблих внаслідок аварій на двох шахтах, що сталися 29 липня, становить 37 осіб. Зокрема, на шахті «Суходільська-Східна» загинули 26 гірників, 2 постраждали.

На шахті імені Бажанова у Макіївці загинули 11 шахтарів та 4 постраждали.
Пошуково-рятувальні роботи завершені

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG