Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Росії затримала десятки опозиціонерів у Москві і Петербурзі


У Москві російська поліція затримала понад сорок учасників акції на захист статті Конституції Росії про свободу зібрань.

Затримання почалися після того, як дві групи активістів, які брали участь в сидячому страйку в різних частинах Тріумфальної площі в центральній частині міста, об’єдналися і пішли ходою вздовж Тверської вулиці в бік Кремля.

Затриманих розвезли до відділків поліції Центрального округу Москви.

Перед цим опозиціонери близько двох годин мітингували на площі, вигукуючи свої гасла, але поліція не втручалася, поки вони не рушили з місця.

У Петербурзі заарештували близько 50 учасників акції біля Гостинного двору. Усіх звинувачують в адміністративних порушеннях: непокорі поліції та участі в несанкціонованому мітингу.

Учасники аналогічної акції були затримані сьогодні і в Нижньому Новгороді. Пікет пройшов також у Саратові.

Російські опозиційні сили намагаються проводити 31 числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції в різних містах із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Раніше владні органи переважно забороняли ці опозиційні акції.
XS
SM
MD
LG