Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Справу Магнітського у Росії повернули слідчим


Справу Сергія Магнітського повернули у слідчий департамент Міністерства внутрішніх справ Росії. Про це сьогодні пише російський щоденник «Коммерсант» із посиланням на джерела у Генеральній прокуратурі Росії.

За даними видання, причиною таких дій прокуратури стало нещодавнє рішення Конституційного суду. У рішенні скасовувалися норми кримінального кодексу, що дозволяли закривати кримінальні справи у разі смерті підозрюваних – без згоди родичів, навіть за умови, якщо вони наполягають на реабілітації померлого.

Офіційного підтвердження цій інформації поки немає. Адвокат родини Магнітського Дмитро Харитонов заявив, що сподівається на повну реабілітацію юриста, який працював для західного інвестиційного фонду Hermitage Capital і помер у московському СІЗО у 2009 році.

Обставини смерті Магнітського нині з’ясовуються. Співробітників ізолятора звинувачують у ненаданні йому своєчасної медичної допомоги.

Раніше перед затриманням Сергій Магнітський звинуватив у корупції кількох високопосадовців, але його самого арештували за звинуваченням в ухиленні від сплати податків.
XS
SM
MD
LG