Доступність посилання

ТОП новини

Влада часто мислить по-російськи (огляд преси)


Київ – Чому Південь України стає форпостом українофобії? Над цим розмірковують експерти газети «День». Так, на думку історика Володимира В’ятровича, нинішнє керівництво прийшло до влади, опираючись на підтримку проросійськи налаштованої громади в Україні. Тому можновладці намагаються усілякими засобами утримати підтримку електорату, який їх обирав, проте так і не побачив покращення життя. Насправді представники влади, на думку експерта, не просто російськомовні люди, це люди, які мислять по-російськи, вони ніколи не були «україномислячими, тому для них питання захисту чи підтримки української культури не існує». Про це ідеться в статті «Зуби дракона» проростають».

Вищий адміністративний суд України залишив у силі «дегероїзацію» Шухевича й Бандери. Як інформує газета «Україна молода», суддівська колегія, заслухавши пояснення учасників процесу, зосередилася на «технічному» питанні: чи мали право Роман Шухевич та Степан Бандера, не будучи формально українськими громадянами, одержати звання «Герой України». Висновок невтішний. Як коментує суддівське рішення син Шухевича – Юрій, «судді не до кінця усвідомлюють, яку скриню Пандори відкрили: створений прецедент, і тепер можна буде оскаржувати будь-який указ Президента, незалежно від дати його ухвалення». Публікація називається «Суд зі скринею Пандори».

Один із варіантів накопичити на старість – купити страховий поліс. Його суть полягає в тому, щоб упродовж 10-20 років робити внески у фінансові установи, а потім після закінчення терміну угоди отримати всю суму плюс відсотки прибутку. Про те, чим накопичувальне страхування відрізняється від депозиту і як при укладенні угоди вберегтися від шахраїв розповідає газета «Сегодня».

У 1980 році американець Денніс Хоуп знайшов у міжнародних законах лазівку, що дозволила йому на цілком законних підставах... приватизувати Місяць. І нині різні фірми від його імені намагаються розпродати небесне світило по шматочку всім бажаючим. Утім, як стверджує газета «Голос України», розділити Місяць між країнами-союзниками пропонував ще Сталін, відразу після перемоги в Другій світовій війні... Докладніше про це йдеться в матеріалі «З розсекречених джерел».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG