Доступність посилання

ТОП новини

Барак Обама підписав закон про державний борг США


Президент США Барак Обама підписав закон про державний борг, що запобіг технічному дефолту США.

Раніше у вівторок американський сенат більшістю голосів (76 проти 24) схвалив законопроект, що підвищує максимально допустимий рівень державного боргу США.

Ухвалений план передбачає підвищення лімітів зовнішніх запозичень на термін до кінця 2012 року, скорочення державних витрат на суму 2,4 трильйонів доларів протягом наступного десятиліття і створення спеціального комітету Конгресу, до якого увійдуть представники обох палат і обох партій, який повинен запропонувати план довгострокової фінансової реформи.

Барак Обама назвав цей документ «першим кроком до того, щоб країна жила за коштами». «Даний компроміс вимагає спільної праці обох партій над більш фундаментальним планом зі скорочення бюджетного дефіциту, що є важливим для довгострокової працездатності нашої економіки», – заявив Обама перед тим, як підписав документ.

У понеділок законопроект був схвалений Палатою представників: «за» висловилися 289 конгресменів, «проти» – 161. Проти голосували законодавці, що належать до ліберального крила Демократичної партії і консервативні республіканці.
XS
SM
MD
LG