Доступність посилання

ТОП новини

Дорожня ідентифікація Донеччини


Сергій Вендін

Донецьк – Майже 80 відсотків доріг Донецької області потребують ремонту та капітального ремонту. Втім, зараз у регіоні більшу увагу приділяють тим, котрі використовуватимуться під час Євро-2012. А це лише близько 100 кілометрів із 8 тисяч кiлометрiв дорiг Донеччини.

Водії на Донеччині постійно скаржаться на якість доріг в області, але все одно їм доводиться ними їздити. Водій із 36-річним стажем Анатолій оцінює їх на задовільно. За його словами, погані дороги ведуть на Горлівку та Маріуполь.

Щоб відчути «задоволення» від бездоріжжя на Донеччині, слід заїхати до якогось селища, бажано подалі від обласного центру. Асфальтове покриття тут є, але воно майже повністю розбите. Через це дістатися до мальовничих краєвидів, наприклад, села Серебрянка, що розташоване майже за 100 кілометрів від Донецька, складно.

«Машини в нас тут їздять постійно, і людей приїжджає багато. Місця в нас хороші, але дороги погані. Люди приїжджають один раз і більше до нас не повертаються.Їм шкода розбивати автомобілі на таких дорогах», – каже Віктор Ходак, Серебрянський сільський голова.

Насамперед підготовка до Євро, а решта – потім

Наразі пріоритет у ремонті й будівництві доріг відводиться об’єктам, що пов’язані з Євро-2012. Так, Донецький міський голова Олександр Лукянченко пообіцяв, що наступного року замкнуть обхідне кільце довкола обласного центру. До травня мають здати в експлуатацію Ясинуватську розвилку. Через неї щоденно проїжджає понад 40 тисяч автомобілів. А під час футбольної першості навантаження на розвилку значно зросте, зауважує голова облдержадміністрації Андрій Шишацький.

«Ті, хто виїжджає вечором із Донецька та приїздить вранці сюди, ­ змушені стояти у пробці, – каже він. – Навіть регулювальник може лише частково вирішити цю проблему. А за допомогою нової розв’язки ми зможемо вирішити цю проблему. Це необхідно зробити до Євро, і це буде зроблено».

Також до Євро-2012 керманич області пообіцяв, що відремонтують ділянку обхідної дороги від Макіївки до Донецька. Загалом, лише поточного року на будівництво та реконструкцію доріг до футбольної першості на Донеччині витратять понад 2 мільярди гривень, зазначив начальник Служби автомобільних доріг Донецької області Михайло Зварич. Ці гроші спрямують не лише, власне, на ремонт чи будівництво самого шляху, а й на зведення розв’язок з іншими дорогами, проведення підземних комунікацій, затвердження проектно-кошторисної документації тощо.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG