Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Ізраїлю опублікували копію посвідчення особи Черновецького


Ізраїльське інтернет-видання Izrus опублікувало копію посвідчення особи мера Києва Леоніда Черновецького, що підтверджує його ізраїльське громадянство.

Як повідомляється на сайті Izrus, роздруковка одержана абсолютно законним способом з бази даних МВС Ізраїлю.

Разом з тим, ЗМІ «з юридичних міркувань» затушувало окремі фрагменти цього документа, пише видання, наголошуючи, що йдеться саме «про градоначальника Києва, а не про його тезку і однофамільця».

Як повідомляли деякі ЗМІ, мер Києва Леонід Черновецький і його дружина Аліна Айвазова вже 17 років є громадянами Ізраїлю.

Відповідно до інформації, яка міститься в базі даних МВС, Черновецький і його дружина репатріювалися до Ізраїлю 5 жовтня 1994 року.

Леонід Черновецький балотувався на посаду Президента України у 2004 році, був обраний мером столиці у 2006 році, до цього обирався народним депутатом України.

В Україні подвійне громадянство заборонене.

Сам Леонід Черновецький запевняє, що в нього немає подвійного громадянства – про це мер Києва заявив у відео, показаному в сюжеті на телеканалі ТСН. Кореспонденти ТСН застали мера Києва в його помешканні в Тель-Авіві.

Міністерство внутрішніх справ України перевіряє інформацію про можливе подвійне громадянство міського голови Києва Леоніда Черновецького.

Востаннє міський голова вів засідання Київради у квітні.
XS
SM
MD
LG