Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» розпочинає безстрокову акцію протесту


Партія «Батьківщина» розпочинає безстрокову акцію протесту проти незаконного арешту лідера партії Юлії Тимошенко й закликає киян, мешканців інших областей України протягом кожного дня долучатися до мирного мітингу під стінами Печерського районного суду, мовиться в повідомленні на сайті партії, оприлюдненому у п’ятницю.

Один із захисників Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, повідомив журналістам поблизу будівлі Лук’янівського СІЗО, куди доправили Тимошенко, що рішення про початок безстрокового пікету Печерського райсуду народні депутати від БЮТ на своїй нараді ухвалили одностайно.

Власенко пояснив таке рішення депутатів тим, що на території, прилеглій до Печерського райсуду, «накопичилося багато міліції», можливі інциденти.

Він також назвав судовий процес над Юлією Тимошенко політизованим, «спланованим і зрежисованим Банковою».

Депутат назвав брехнею твердження прес-секретаря Президента України Дарини Чепак про те, що глава держави непричетний до цього судового процесу.

«Я переконаний, що рішення щодо арешту Тимошенко було санкціоноване Президентом Януковичем», – наголосив Сергій Власенко.

Прес-секретар Президента Дарія Чепак заявила, що Вiктор Янукович не причетний до арешту колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та не втручається у діяльність судової влади.
XS
SM
MD
LG