Доступність посилання

ТОП новини

Країни Перської затоки закликають зупинити насильство в Сирії


Рада співпраці країн Перської затоки закликала в суботу «негайно покласти край» насильству в Сирії по тому, як у країні повідомили про вбивство військами ще не менш як 22 учасників протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада попереднього дня.

Це наразі найгостріша заява організації, яка об’єднує Бахрейн, Катар, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Оман і Саудівську Аравію.

Сирійські правозахисники й активісти руху за демократію заявляють, що урядові війська відкривали вогонь по беззбройних учасниках п’ятничних багатодесятитисячних протестів у різних частинах країни.

Придушення протестів у Сирії, які тривають від середини березня, силами війська значно почастішали останніми днями.

У п’ятницю керівники США, а також Франції й Німеччини пообіцяли посилити зусилля з метою покласти край насильству проти демонстрантів у Сирії.

А в четвер державний секретар США Гілларі Клінтон звинуватила владу Асада в убивстві за ці місяці понад 2 тисяч мирних мешканців країни.

У середу Рада безпеки ООН у своїй першій реакції на події в Сирії схвалила заяву, в якій засудила владу країни за жорстоке придушення незгодних.
XS
SM
MD
LG