Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині оголосили безстрокову акцію протесту


Львів – Сьогодні на позачергових сесіях Львівської та Тернопільської міськрад депутати обговорять загрозу встановлення диктатури в державі. А львівський обласний осередок партії «Батьківщина» організовує людей для участі у протестах на підтримку Юлії Тимошенко в Києві.

Сьогодні зі Львова у Київ виїде група прихильників Юлії Тимошенко. За інформацією обласного осередку партії «Батьківщина», управління міліції цими вихідними вимагало інформацію про організацію виїздів у столицю. Більшість перевізників відмовляються надавати транспорт для перевезення груп людей. Ба більше, дорогою у Київ працівники ДАІ безпідставно зупиняли мікроавтобуси й автобуси, серед яких і з групою фанів футбольного клубу «Карпати», які їхали на матч.

У Львові створили Комітет опору диктатурі

У партії Юлії Тимошенко сподіваються, що до них долучаться інші політичні сили, які згуртують своїх людей для виїзду на акції непокори у столицю. Цими днями десять партійних осередків Львівщини об’єднались у Комітет опору диктатурі, який ініціював проведення позачергових сесій Львівської міської та обласної рад.

Комітет оприлюднив звернення, в якому арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко оцінив як такий, що вийшов поза межі правової площини і має виключно політичний характер. Представники політичних партій оголосили про початок безстрокової акції протесту.
Протягом вихідних у Львові не відбулось жодної акції непокори. Голова Львівського обласного осередку «Батьківщини» Роман Ілик пояснив Радіо Свобода, що важливо мобілізувати людей на Київ, бо акції непокори у Львові малоефективні. «Треба їхати у Київ, щоб показати цій владі, хто справжній господар у країні», – наголосив Роман Ілик.

Комітет опору диктатурі уже найближчими днями має намір ухвалити план спільних дій.

Форми і методи боротьби – застарілі

На думку політолога Юрія Шведи, створення Комітету є виправданим кроком, але форми і методи, які обирають місцеві політики – застарілі. «Ряд політиків і політичних сил, фактично, уже розпочали передвиборчу кампанію. Але чимало з них дискредитували себе уже і у владі, і в політиці. Населення нікому не вірить. А зараз, у період відпусток, навряд чи вдасться дієво вплинути на ситуацію в державі», – вважає політолог.

Нині, за різними соцопитуваннями, настрої населення на Львівщині не змінились від часу президентської кампанії – більшість людей розчаровані як у провладних, так і в опозиційних політиках. Люди незадоволені економічною ситуацією у країні.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG