Доступність посилання

ТОП новини

Росія та Україна готують додаткові угоди щодо Чорноморського флоту


Українські та російські дипломати готують низку угод, пов’язаних із базуванням Чорноморського флоту РФ в Криму. Про це посол із особливих доручень МЗС Росії Олександр Бавикін повідомив у своїй статті, опублікованій в понеділок в «Российской газете».

«Повністю узгоджені і готуються до підписання угоди між урядом Російської Федерації та Кабінетом Міністрів України про узгодження пересувань, пов’язаних із діяльністю військових формувань Чорноморського флоту РФ на території України, поза місцями їх дислокації, а також угода між урядом РФ і Кабінетом Міністрів України про взаємодію з питань запобігання надзвичайним ситуаціям, пожежам і ліквідації їх наслідків у населених пунктах, в яких дислокуються об’єкти Чорноморського флоту Російської Федерації на території України», – пише Бавикін.

За його оцінкою, після укладення угоди між Росією та Україною з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України від 21 квітня 2010 року «на краще змінилася тональність переговорів».

«Передбачається укласти цілу низку додаткових договорів щодо флотської тематики, присвячених різним аспектам, пов’язаним із діяльністю флоту. Серед них угода про пільговий митний режим для вантажів, що надходять до України для забезпечення флоту; про порядок узгодження питань перетину державного кордону України кораблями і суднами, літальними апаратами російського Чорноморського флоту; про інфраструктуру нашого флоту; про організацію гарнізонної служби російських військових формувань», – додає у статті російський посол.
XS
SM
MD
LG