Доступність посилання

ТОП новини

На фондових біржах світу триває обвал


Фондові ринки світу обвалилися на тлі побоювань нової глобальної рецесії. У Сполучених Штатах біржі закрилися на найнижчому рівні за останні дев’ять місяців. Індекс Dow Jones упав більш як на п’ять з половиною відсотків, уперше з листопада цей показник закрився нижче позначки 11 тисяч пунктів.

Такою була реакція ринків на рішення агентства Standard & Poor’s знизити кредитний рейтинг США з найвищого рівня ААА до рівня АА+ з негативним прогнозом.

Президент США Барак Обама в понеділок уперше публічно прокоментував ці події.

«Ми не потребували підказок рейтингового агентства для збалансованого, довгострокового підходу до скорочення дефіциту. Так було минулого тижня, це було правильно торік, це було правдою в день, коли я вступив на посаду. І нам не потрібне рейтингове агентство, щоб сказати, що кількамісячний глухий кут у переговорах щодо боргу не був конструктивним», – сказав Обама.

Падіння фондових індексів одразу вплинуло на вартість інших активів. Ціна нафти, яка є своєрідним індикатором економічної активності, упала до найнижчого від листопада 2010 року рівня. Натомість золото, яке традиційно вважають захисним активом у час негараздів, коштує уже понад 1700 доларів за тройську унцію і продовжує зростати в ціні.
XS
SM
MD
LG